Termelők

Lakomázz tudatosan, válassz kézműves minőséget! Ismerd meg termelőinket a Balaton körül: izgalmas életutak, óriási tapasztalati tudás és még ennél is nagyobb elkötelezettség a valódi élelmiszerek iránt! A lista folyamatosan bővül, hiszen nap-mint-nap járjuk a vidéket újabb termelők után kutatva.

Termelő vagy?

Folyamatosan keressük az új termelőket. Ha szívesen dolgoznál velünk, jelentkezz!

partner@brunchbalaton.hu

A veszprémi vár alatt, egy letisztult és igazán hangulatos pékségben sülnek Zsanették ropogós kenyerei és vajas péksüteményei – helyben, hajnalban, szívvel. A francia ihletésű péksütik és a hosszú érlelésű kovászos kenyér náluk nem trend, hanem mindennapi örömforrás. Egy pékség lelke a liszt, így a Dercében kizárólag minőségi alapanyagból készül minden finomság: a Garat Malom lisztjeiből és a Kukutyin műhely bio lisztjeiből, kenyereik garantáltan élesztő és adalékanyag mentesek. A minőség és a tiszta ízek iránti szenvedélyük a reggeli dobozainkba is bekerült, a különleges kovászos zsemléjüket pedig mindenképpen meg kell kóstolni!
Bővebben
A kreatív konyhaművészet mestere Csilla, aki szakácsként szerzett tudását ötvözi a növények, fűszerek iránti szenvedélyével. Termékeihez az alapanyagokat vegyszermentes kertjében gondozza, kertészként így minden kincset érő tapasztalatát hasznosítani tudja. Portékáinak természetessége és sokszínűsége az első perctől lenyűgözött minket: kézműves savanyúságok, lekvárok, készételek, fermentált zöldségek, kenyérkencék, ínyenc szószok, szörpök, fűszerek, fűszersók. Boxainkban találkozhattok Csilla izgalmas kencéivel, amiket zöldségekből, hüvelyesekből és friss fűszerekből alkot meg, majd hagyományos módon tartósít, így csakis tiszta és tápláló élelmiszert kapunk.
Bővebben
Magyaródi Tibor nevéhez fűződik a Káptalantóti Mangalica márka. Farmjukon 100 mangalica koca él, akiknek évről évre 4 ellenállhatatlanul sármos kan disznó udvarol, nevezetesen Kristóf, Kevin, Kolos és Krisztián, így éves szinten kb. 800-1000 kismalaccal bővül az állomány. Takarmányuk nagy részét saját földjeiken termelik, nem használnak antibiotikumokat és hozamfokozókat, megőrizve ezzel állataik húsának természetes tisztaságát. Mellettük szabadtartásban nevelnek magyar szürke szarvasmarhákat is. És e két állatfaj a legnagyobb harmóniában találkozik a mangalica-szürkemarha párizsiban, ami a gyerekek nagy kedvenceként rögtön bekerült a Gyerek reggeli boxunkba is. Késztermékeik előállítása során tradicionális paraszti készítési módokat követnek, kiemelkedő élelmiszerbiztonsági háttérrel és jól bevált receptek alapján. Az elkötelezettség és a szakértelem e rusztikus ízeit több boxunkban is kóstolhatod.
Bővebben
A balatonkenesei Katica pékség megálmodója és alapítója Kati néni, aki jelenleg is szívvel-lélekkel egyengeti a mára már nagyra nőtt családi vállalkozás útját. Több sütőipari szervezetben vállal aktív szerepet, a Magyar Pékszövetségben elnökségi tagként is, és számos versenyen zsűritagként, elnökként vesz részt. Több, mint 30 év tapasztalata és gondos munkája érződik minden péksüteményükben, kenyereikben és különleges, mindenmentes kekszeikben. Folyamatosan fejlődő birodalmukban két vezérelv mentén sülnek finomságaik: az állandó magas minőségre és az innovatív, dinamikus termékfejlesztésre nagy hangsúlyt fektetnek. Termékeik számos hazai- és nemzetközi díjat nyertek. Ezen felül a mi szívünket is megnyerték, boxainkban helyet kaptak háromféle ízben készülő édes csigáik és változatos zsemléik is.
Bővebben
Barbara és Gábor őstermelőként gondozzák fürjeiket Siófok-Kilitin, ahol e madarak tojásaiból rengeteg fantasztikus terméket készítenek. Nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a megfelelő összetételű és a legkiválóbb minőségű takarmányt válasszák ki, így fürjtojásaik a legjobb beltartalmi értékkel rendelkeznek immunerősítő tulajdonságuk mellett. Bükkfán füstölik őket és hidegen sajtolt napraforgóolajban, illetve olívaolajban tartósítják, melyek különféle ízesítéseket kapnak. Ehhez a fokhagymát és a lilahagymát saját gazdaságukban termelik. Barbaráék üdítő kreativitása és elkötelezettsége hívja életre az általuk megálmodott finomságokat, mi pedig örömmel kínáljuk brunch boxainkban.
Bővebben
Gréta immáron 12 éve főzi lekvárjait és szörpjeit gyümölcsökből, gyógynövényekből, fűszernövényekből és virágokból is. Ma már tulajdonképpen szinte minden, a kertben megtermő hasznos növényből készül nála valamilyen finomság: lekvárok, szörpök, ecetek és különleges nyalánkságok. Az alapanyagokat saját kertjükben termelik a Balaton-parton, ahol családjuk már 40 éve gazdálkodik. A befőzés ősi családi tradíció náluk, a dédnagymama tudása is benne van minden üveg lekvárban. Gréta kiemelten fontosnak tartja a folyamatok természetességét megőrizni, ezért nem használ sem növényvédő szert, sem műtrágyát, termékeiben kizárólag a nyár édes ízeit élvezhetjük.
Bővebben
Vivienék családi kisvállalkozásként készítik füstölt, főtt fürjtojásaikat, amiket extra szűz olíva- és repceolajban tartósítanak, különféle izgalmas ízekben. Bükkfán füstölnek, ettől olyan ellenállhatatlanul aromás minden termékük. A mi személyes kedvencünk a chilis olajban eltett - nem lehet vele betelni! De a fürjtojás nemcsak különleges csemege, hanem valódi szuperélelmiszer is: könnyen emészthető, gazdag fehérjében és magas tápanyagtartalma miatt jótékony hatással van az immunrendszerre. Vivienék igazán szívvel-lélekkel töltenek meg minden egyes üveget, ez az a plusz hozzávaló, amit mi is annyira szeretünk! Több brunch boxunkban is kóstolhatod finomságaikat.
Bővebben
Regina és Gergő napjait sok kísérletezés és a saját receptjeik tökéletesítése tölti ki, szenvedélyük a sütés, de barátságuk már jóval e szenvedély előtt kezdődött. Egymás biztatására lettek cukrászok és pékek, ebből a barátságból született a Moon & Back. Akárcsak mi, ők is hisznek a kézműves magyar termékekben, és a minőségi alapanyagokban. Minden süteményüket, kekszüket és üvegbe zárt csodáikat is ennek a jegyében készítik: lekvárokat, befőtteket, gasztrokrémeket. A minőség náluk állandó, ahogy megújulás iránti vágyuk is, így a szezonalitás jegyében folyamatosan bővítik termékpalettájukat. Regináék gyerekkoruk óta kötődnek a Balatonhoz, a nyaraikat itt töltötték, terveik közt szerepel, hogy hamarosan egész évben a gyönyörű Káli-medencében élnek és alkotnak majd. Lekvárjaik megédesítik reggeli és brunch boxainkat, kakaós mogyorókrémjük pedig nem csak a gyerekeket bolondítja meg!
Bővebben
Roland és Kinga Nyárikonyhám márkájának finomságai valóban a nyárikonyhájukban készülnek, klasszikus piros fazekakban. Romantikus hangulatú, buja kertjükben sokféle növény és fűszer megterem, sőt még egy kis forrás is bugyog a végében. Elkötelezetten hisznek abban, hogy attól lesz igazán jó egy kézműves termék, ha minden munkafolyamatban jelen vannak: a növények ültetésétől kezdve, a termés betakarításán át az elkészült lekvárok, szörpök üvegbe töltéséig. Roland jó érzékkel igazgatja a vállalkozást a folyamatos fejlődés irányába, míg Kinga intuitívan használja tehetségét: csakis jókedvűen áll neki befőzni, ahogy ezt tették bölcsen őseink is. Portékáikkal így nem csupán lekvárral kenünk meg egy kiflit, hanem szívből jövő szeretettel is.
Bővebben
Szentantalfán egy regeneratív szemléletű családi gazdaságban nevelkednek a Royes Farm szabadon tartott állatai. Az állatok itt napfényt, mozgásteret és gondos figyelmet kapnak. Tejtermékeik nemcsak ízletesek és táplálók, de a fenntartható jövő ígéretét is hordozzák: semmilyen mesterséges adalékot, színezéket vagy tartósítószert nem tartalmaznak. A magas minőségű alapanyagok, mint a teheneik által megtermelt kiváló minőségű nyers tej, a fűszerek és az osztrák jódmentes bányasó használata teszik igazán értékessé portékáikat. Sajtjaikat az egészen frisstől a közel 1 éves érleltségig készítik, összesen 13 féle típusban és ízesítésben. Több boxunkban helyet kaptak isteni sajtjaik!
Bővebben
Veszprémtől nem messze, Nemesvámoson található a Tekeresvölgyi Családi Birtok. A gazdaságban különleges tejtermékek és húskészítmények készülnek generációkon átívelő tudással. A sajtkészítéshez mára már 50 magyartarka tehenük adja a friss tejet: a lágy krémsajtoktól a karakteres, hosszan érlelt különlegességekig minden falatban ott a táj nyugalma és a gondos kézművesség. Selymes natúr és gyümölcsös joghurtjaik pedig ellenállhatatlan finomságai a reggeleknek. Zsófiék igazán barátságos és hangulatos birtokukon más haszonállatokból is készítenek saját termékeket. Húsáruik között szerepelnek gyönyörű sonkák, szaftos szalámik, a tőlük megszokott kiemelkedő minőségben és igényességgel. Szinte minden dobozunkban találkozhatsz termékeikkel.
Bővebben
További boxok